#Valedostory: de la Confecționer la Responsabil Producție și Logistică
Cum a ajuns colegul nostru, Florin, să coordoneze o echipă de 11 angajați? Citește articolul!

Cum este să începi lucrul într-o companie pe un post de confecționer aluminiu și, în mai puțin de doi ani, să ajungi să coordonezi o echipă de 11 oameni și să ai sub control întreg fluxul de producție?

Ți se pare imposibil? Noi spunem că este posibil! Inspiră-te din povestea colegului nostru și află cum anume a reușit să avanseze în cariera sa.

Să facem cunoștință cu Florin Ion! El este Responsabilul de Producție și Logistică în cadrul echipei Valedo.  Preocupat de menținerea unui standard ridicat al productivității, Florin este cel care se asigură că fluxul de producție funcționează corect, astfel încât comenzile să fie finalizate în termenul agreat. 

Florin este cel pe care partenerii Valedo îl contactează pentru detalii tehnice legate de sistemele produse de către Valedo, și cel care coordonează echipa de producție. 

Florin, cum a început colaborarea ta cu Valedo Systems?

Colaborarea mea cu Valedo a început așa cum cred că încep majoritatea colaborărilor: eram într-o perioadă în care îmi căutam de muncă și am văzut anunțul postat pe un site de joburi. Mi-a plăcut descrierea jobului, era ceva ce mai făcusem, plus că era și apropape de casă și am aplicat. Am fost contactat destul de repede, am programat un interviu și iată-mă aici! :)

Cât de repede te-ai integrat în echipă?

După ce am fost angajat, mi-a fost prezentată echipa. Din start mi-au plăcut colegii iar ei au fost deschiși față de mine, răspunzându-mi la toate întrebările pe care le-am avut. Pot spune că maxim o săptămână mi-a luat să înțeleg tot ceea ce avem de făcut și m-am simțit parte din echipa Valedo.

Ce anume te-a ajutat să avansezi în cariera ta? Mai precis, cum ai ajuns în rolul de Responsabil Producție și Logistică?

Cred ca implicarea mea și dorința de a învăța au fost principalele motive pentru care am fost remarcat. Am apreciat încrederea oferită prin încurajarea primită din partea superiorilor. Ca să fiu complet sincer, când am primit propunerea prima dată, am refuzat. Nu mă simțeam pregătit pentru acest rol, dar, analizând apoi și discutând, mi-am dat seama că este o șansă de a-mi demonstra, în primul rând, mie că îmi pot depăși limitele și am acceptat.

Ce anume te ajută să îți coordonezi echipa?

Faptul că îmi cunosc bine echipa este unul dintre principalele atuuri. Deja știu stilul fiecăruia de comunicare și de relaționare și îmi adaptez coordonarea în funcție de aceste lucruri. Mai mult, avem ședințe săptămânale unde planificăm ce urmează să avem de făcut și, astfel, avem cu toții o viziune clară asupra fluxului de producție. 

Din punctul tău de vedere, care sunt principalele beneficii pe care Valedo Systems ți le oferă?

Am apreciat sprijinul și răbdarea pe care le-am primit în ceea ce privește învățarea. Așa cum am zis, este prima dată când am acest rol de coordonator și am avut nevoie de o perioadă în care să învăț exact ceea ce presupune acest rol. Un alt beneficiu, din punctul meu de vedere, este spiritul acesta colaborativ și faptul că, atunci când luăm decizii, părerea tuturor este luată în seamă. De asemenea, eu consider un beneficiu șansa reală de avansare treptată în posturile de lucru și de a acumula experiență într-un domeniu care evoluează constant.

Dacă te-aș ruga să descrii sau să prezinți compania Valedo unor posibili candidați, ce ai spune?

Le-aș spune că aici, la Valedo, am descoperit, pe lângă beneficiile promise la interviu și respectate, și o echipă de oameni dedicați muncii lor și deschiși, din care îmi face plăcere să fac parte. Aici am simțit că munca mea este cu adevărat apreciată, răsplătită, și am găsit condiții de muncă bune. Sincer, vin cu drag la muncă și i-aș invita și pe ei în echipa noastră.

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

Mă numesc Florin Ion și fac parte din echipa Valedo de aproximativ doi ani. Mă consider un tip ambițios și mereu încerc să mă auto-depășesc. Îmi plac provocările și mă pasionează tot ceea ce ține de dezvoltare personală.