Intrebari Frecvente

Care este costul pe metru pătrat?

Costul exact se calculează pe proiect folosind configuratorul Valedo. Cu toate acestea, AiVa poate fi utilizat de clienți pentru a estima costul proiectului lor. Pentru a accesa AiVa acceseaza acest link

Toți distribuitorii oficiali Valedo sunt listati pe https://www.valedo.ro/partners. În general, recomandăm distribuitorii Gold și Silver datorită experienței lor vaste, dar fiecare distribuitor are propriul său set unic de avantaje.

Sistemele Valedo sunt proiectate de Valedo Systems, însă componentele sunt produse în diverse țări:  

  • România: Sticla, Capacele de plastic, Unele componente de plastic
  • Grecia: profilele de aluminiu
  • Turcia:rolele de glisare și unele componente de plastic
  • Spania: In general mânerele, clanțele si diferite alte încuietori 

Sistemul are o garanție de producător de 3 ani pentru defectele de fabricație, în timp ce distribuitorul ar trebui să ofere o garanție comercială pentru montaj, conform propriilor politici.

Nu se pot plasa comenzi direct la fabrică. Achizițiile de sisteme Valedo sunt intermediare prin distribuitori, pentru a asigura măsurători corecte, proiectare corespunzătoare și montaj de calitate.

Timpul de producție variază în funcție de sistem, culoare și sezon. Mai mult, timpul de livrare poate fi prelungit în funcție de programarea distribuitorului pentru montaj. Pentru a vedea timpi de producție în funcție de sistem, culoare și sezon accesează acest link

Da, se pot aplica culori extra sau imitații de lemn, dar aceasta implică costuri suplimentare și un timp de producție mai lung.
In general recomandăm, acolo unde se poate,  să se opteze pentru culorile standard ale profilelor și asta nu pentru costuri , dar mai degrabă pentru calitatea procesului de vopsitorie! Toate culori standard ale sistemelor Valedo se vopsesc respectând standardele QualityCoat

Da, opțiunile de sticlă fumurie sunt ușor de configurat în configuratorul Valedo. Pentru geamurile cu model, este recomandat să ne trimiteți un model dorit pentru estimarea costurilor.

Sistemele Valedo sunt proiectate special pentru a fi 100% etanșe. Totuși, proiecte atipice pot necesita intervenții suplimentare pentru a asigura etanșeitatea.

Banda magnetica are forma nud-feder pentru a asigura etansarea intre panourile de sticla.

 Banda magnetică nu se demagnetizează. Chiar și în cazul improbabil în care se demagnetizează, funcționalitatea sistemelor Valedo nu va fi afectată. Banda continuă să etanșeze la apă, vânt și zăpadă fără a afecta performanța și estetica sistemelor Valedo.

Da. Orice balcon sau terasă care are evacuare hotei sau centralei termice înspre balcon, este obligatoriu să fie prelungite și scoase evacuările prin sistemul Valedo.

Sensurile de glisare sunt stabilite în faza de proiectare. Dacă se dorește o schimbare a sensurilor de glisare, proiectul trebuie retrimis în producție pentru refacerea sensurilor. Sistemele tip culisant, precum Valedo Sliding și Valedo IS, sunt bidirecționale, adică pot glisa în orice parte, fără preconfigurare specială.

Sticlele glisează și se pliază la capete. Totuși, există cazuri excepționale, cum ar fi terasele unde scările sunt construite în mijlocul golului. Dacă nu se poate renova astfel încât să fie extinse spre capete, atunci ușa de acces în dreptul scării va rămâne fixă, deschizându-se la mijloc. Cu toate acestea, recomandăm ca, acolo unde este posibil, să se extindă sau să se mute scările de acces spre capete. Un sistem care se pliază la capete este mult mai estetic și funcțional.

În toate sistemele noastre glisante, utilizăm sticlă securizată, inclusiv la sistemele glisante cu sticlă termoizolantă. Optăm să folosim constant sticlă securizată, chiar dacă aceasta crește costurile de producție și, implicit, prețul de vânzare. Prin această alegere, ne asigurăm că oferim o protecție fizică optimă beneficiarilor Valedo.

Puteți citi mai multe despre proprietățile sticlei securizate aici.


Nu, sistemele glisante nu permit rabatarea unui geam pentru aerisire. Cu toate acestea, sistemele glisante Valedo oferă posibilitatea de a plia și bloca individual panourile de sticlă, asigurând astfel aerisirea spațiului.

Fiecare sistem Valedo este proiectat pentru a avea un coeficient de transfer termic cât mai scăzut, garantând astfel un confort interior optim. În funcție de sistemul ales, coeficientul de transfer termic variază. Sistemele cu sticlă securizată prezintă un coeficient de 5.2 W/m²K, în timp ce sistemele cu sticlă termoizolantă au un coeficient de 2.8 W/m²K.

Aceasta înseamnă că spațiul închis cu sistemele Valedo poate fi încălzit eficient. Cantitatea de energie necesară pentru a aduce spațiul la temperatura dorită depinde de volumul acestuia, de suprafața vitrată în contact cu exteriorul, de orientarea terasei sau balconului și de tipul de acoperiș sau tavan existent.

Diferența dintre un sistem glisant cu sticlă securizată și unul cu sticlă termoizolantă se manifestă în special atunci când sursa de căldură este oprită. Un sistem cu un coeficient de transfer termic mai mare se va răci mai rapid comparativ cu unul cu un coeficient mai scăzut.

Condensul reprezintă procesul prin care vapori de apă din aer se transformă în lichid atunci când intră în contact cu o suprafață mai rece. Astfel, dacă în interiorul terasei avem o umiditate crescută, aceasta poate condensa la contactul cu sticla, care este mai rece decât aerul din încăpere.

Pentru mai multe informații și soluții privind reducerea sau eliminarea condensului, vă invităm să consultați link-ul acesta

Da, în general, sistemele Valedo pot fi montate pe balustrade preexistente, cu condiția ca acestea să fie montate conform standardelor și să fie suficient de rezistente. Modul în care sistemul glisant Valedo se conectează la balustrada existentă depinde de forma mânerului curent al balustradei. Totuși, această conexiune este crucială pentru o funcționare corectă și eficientă a sistemului.

Deși este posibilă îngroparea sinei, nu o recomandăm. Aceasta poate fi inundată cu apa de ploaie acumulată în exteriorul terasei. Fără un sistem de drenaj adecvat sub podea, inundarea poate cauza probleme de funcționalitate și poate permite apei să pătrundă în interiorul terasei. Pentru a aborda această problemă, Valedo Systems a conceput o sină inferioară cu o înălțime de doar 2 cm și cu o formă rotunjită. Astfel, chiar dacă nu este îngropată, trecerea peste ea este facilă și neîntrerupt

Deși este posibil să concepem un sistem fără sină inferioară, aceasta joacă un rol esențial. Ea facilitează ghidarea și glisarea panourilor de sticlă. Mai mult, sină inferioară este crucială pentru asigurarea etanșeității sistemului în partea de jos.

Sistemele Valedo sunt proiectate pentru a oferi o etanșeitate maximă. Acestea sunt echipate standard cu diverse elemente de etanșare:

  • Între sinele de glisare și panourile glisante, folosim perii echipate cu o bandă de plastic antivant.
  • Între sticle, în funcție de sistem, utilizăm fie bandă magnetică, fie profile de aluminiu echipate cu perii sau garnituri verticale.
  • Pentru a asigura etanșeitatea între profilele cadrului perimetral și suprafața de montaj, folosim bandă precomprimată hidrofugă.

Astfel, sistemele Valedo sunt concepute pentru a rezista nu doar la zăpadă, apă, ploaie și vânt, ci și pentru a preveni intrarea prafului în interiorul terasei sau balconului.