Cum să îmi îngrijesc sistemul Valedo?

Află ce trebuie să faci pentru a menține sistemul tău Valedo în cele mai bune condiții de funcționare!

Pentru mulți dintre noi, debutul primăverii este semnalul care ne anunță că trebuie să demarăm o curățenie generală a locuinței. Dar şi toamna este necesară punerea în ordine a lucrurilor.... Să nu mai vorbim de menţinerea şi întreţinerea periodică a spaţiilor locuite...


O curățenie în adevăratul sens al cuvântului înseamnă nu numai o curățenie a camerelor, ci implică și curățarea tuturor spațiilor în care ne petrecem timp, precum balconul sau terasa.


Știm cu toții avântul cu care ne implicăm în curățenia generală: ne apucăm să mutăm mobila, să ștergem praful din fiecare cotlon și colțișor din casă, să facem ordine în dulapuri sau chiar, în cazul celor mai plini de zel dintre noi, să împrospătăm covoarele sau mochetele printr-o spălare în profunzime.


O etapă esențială a oricărei curățenii temeinice este spălarea geamurilor din locuință. Dacă ai un sistem Valedo, deja știi cât de comod este să te bucuri de terasa sau de balconul tău închis cu un sistem glisant Valedo... Când vremea este frumoasă, poți plia panourile de sticlă în capătul șinei și te poți bucura de aerul proaspăt iar, atunci când vremea este nefavorabilă, le poți glisa pe rând, astfel încât terasa sau balconul tău să fie protejate de ploaie, zăpadă sau praf. 


Ce te faci atunci când trebuie să te apuci de curățenie pe terasă sau balcon? De unde începi, ce pași trebuie să urmezi, cărui element din sistem trebuie să acorzi atenție deosebită pentru o curățenie lună? În acest articol am strâns cele mai bune sfaturi pentru curățarea și menținerea sistemului tău Valedo în cea mai bună condiție!

Cum pot curăța eficient sticla sistemului meu Valedo?

Curățarea geamurilor este o activitate care, suntem convinși, nu face plăcere multora dintre noi și pe care încercăm să o amânăm cât mai mult posibil. Dar, cu toate acestea, nimic nu reflectă mai bine curățenia și prospețimea decât sticla strălucitoare, fără urme. Datorită faptului că panourile de sticlă, prin natura lor, sunt o barieră fizică între interior și exterior, acestea se pot murdări foarte ușor. Stropii de ploaie, praful, polenul, urmele lăsate de cei mici sau de animalele de companie, petele inestetice, toate acestea pot oferi un aspect îmbâcsit și, în general, dezagreabil întregii încăperi. Mai mult, geamurile murdare și pătate pot împiedica lumina naturală să pătrundă în locuință.


Panourile de sticlă se curăță utilizând soluții destinate curățării geamurilor. Nu este necesar să folosești proceduri complexe deoarece panourile de sticlă securizată se curăță utilizând același proceduri deja știute, exact ca în cazul curățării geamurilor obișnuite.


Descoperă ponturile noastre pentru curățarea panourilor de sticlă ale sistemului tău Valedo:

  • Mai ales dacă locuiești la bloc, spălarea geamurilor poate deveni o adevărată corvoadă. Mai mult, acestă treabă implică și o doză de pericol, mai ales dacă apartamentul este situat la etaje superioare. Glisează cu grijă și, folosind blocatorul, asigură panourile de sticlă. Astfel, le cureți din interiorul balconului, iar tu vei fi mereu în siguranță.
  • Poți curăța panourile cu soluție de curățat geamurile, de tipul celor care se găsesc în comerț. Cu toate acestea, pentru siguranță, testează mai întâi substanța pe o porțiune a panoului.
  • Poți curăța panourile cu un produs de tip racletă, spumând, în prealabil, cu soluție de geamuri. Pentru o curățare perfectă, șterge geamul pornind de sus spre jos.
  • Recomandăm utilizarea de cârpe moi și non-abrazive, precum cele din microfibră, care nu lasă scame.
  • Acordă atenție benzii magnetice în timpul procesului. Nu aplica forță și nu trage de banda magnetică dintre panouri în timpul spălării geamurilor.
Nu folosi obiecte dure sau cu vârfuri ascuțite pentru ștergerea sau curățarea panourilor de sticlă!
​Nu utiliza materiale abrazive pentru ștergerea sau curățarea panourilor de sticlă! 
​Nu folosi soluții de curățat ce conțin substanțe abrazive, solvenți, diluanți, acetonă sau substanțe corozive deoarece riscați mătuirea sticlei!

Recomandăm curățarea temeinică a panourilor de sticlă securizată pe interior și exterior, de câteva ori pe an sau de fiecare dată când consideri că acestea s-au murdărit şi au nevoie să fie spălate.

Cum am grijă de șina și profilele din aluminiu ale sistemului Valedo?

Deși sunt la fel de mult expuse la murdărie precum panourile de sticlă, de multe ori, profilele și elementele din aluminiu ale sistemului sunt omise sau fie sunt curățate superficial, fie folosindu-se produse neadecvate.


​​Înainte de a începe să cureți elementele din aluminiu, asigură-te că folosești un detergent blând, care să nu afecteze materialului și / sau vopseaua aplicată. Pentru siguranță, testează soluția de curățare mai întâi pe o suprafață mică.

Sfaturi pentru o curățare eficientă:

  • Murdăria, praful sau părul animalelor se pot acumula cu ușurință în șina inferioară a sistemelor. Aspiră cu regularitate șina inferioară pentru a preveni acumularea murdăriei. După aspirare, recomandăm curățarea șinei inferioare și a canalului interior cu o cârpă moale, ușor umezită.
  • ​Acordă atenție canalului destinat drenajului apei pentru a evita blocarea căilor de evacuare! De-a lungul timpului, în această zonă poate apărea înfundarea din cauza murdăriei și a factorilor de mediu. Când apar astfel de situații, evacuarea condensului devine dificilă. Nu trebuie să neglijezi să verifici frecvent orificiile de scurgere ale sistemelor.
  • ​Recomandăm utilizarea de cârpe moi și non-abrazive, precum cele din microfibră.
  • ​Nu folosi produse de curățat ce conțin substanțe abrazive sau corozive! Nu utiliza solvenți, diluanți sau acetonă la curățarea profilelor din aluminiu deoarece riști mătuirea sau, în situații extreme, chiar îndepărtarea stratului de vopsea de pe profil!

Ce trebuie să fac pentru a întreține rolele sistemului Valedo?

Sistemele glisante Valedo (Valedo BKS-T, Valedo BKS, Valedo ICS-T și Valedo ICS) folosesc role din duraluminiu învelite în teflon cu câte doi rulmenți pe rolă. Aceste role sunt proiectate pentru a glisa cu ușurință și pentru a-și păstra proprietățile mult timp.


​​Cu toate acestea, murdăria de tot felul sau praful se pot acumula în jurul rolelor, îngreunându-le glisarea de-a lungul șinei. De aceea, atunci când efectezi operațiuni de curățare a panourilor de sticlă sau a profilelor din aluminiu, îți recomandăm să acorzi atenție și rolelor din aluminiu.


Cum să curăţ rolele din aluminiu?

  • În cazul în care pe role există praf și murdărie, îți recomadăm să ștergi murdăria acumulată cu o cârpă uscată.
Atenție, nu recomandăm folosirea de WD40 pentru ungerea rolelor! Acesta poate ataca vaselina din rulmenți, ceea ce poate afecta glisarea pe termen lung și, în cazuri extreme, conduce la necesitatea înlocuirii rolelor.

Urmarea acestor instrucțiuni simple de îngrijire îți vor permite să te bucuri de sistemul tău Valedo mulți ani de acum înainte.


Culori RAL

Oferim 4 culori standard de profile din aluminiu. Aceste 4 culori sunt alese pentru a se potrivi stilul arhitecural al majorității spațiilor. Cu toate acestea, pe comandă specială, putem vopsi profilele în orice culoare RAL dorită.


Cum să îmi îngrijesc sistemul Valedo?
VALEDO SYSTEMS S.R.L. 9 februarie, 2023
Partajați această postare
Etichete
Arhivează
Logare pentru a lăsa un comentariu
Avantajele închiderii terasei cu sticlă
Alege sistemele inovatoare de sticlă Valedo pentru terasa ta!