Balcon închis: cum să-ţi transformi balconul într-un spațiu funcţional şi estetic

Idei, modele şi decoraţiuni pentru o amenajare excelentă

Balcon inchis_cum sa-ti transformi balconul intr-un spatiu functional si estetic, idei, modele si decoratiuni pentru o amenajare excelenta_Barbat care vorbeste la telefonLocuinţa personală este locul în care ne petrecem, de regulă, foarte mult timp. Cu cât este mai corect amenajată, cu atât mai mult se amplifică şi starea de bine şi confort. Dacă următorul tău plan constă în închiderea balconului, este esenţial să ţii cont de anumite reguli de design, care te vor ajuta să-l transformi într-un spaţiu funcţional şi estetic, indiferent de dimensiunea sa. Balconul închis îţi oferă avantaje precum obţinerea unui spaţiu suplimentar de depozitare în siguranţă a lucrurilor, confort termic în sezonul rece, protejarea de intemperii sau particulele de praf din mediul exterior. În plus, odată cu închiderea balconului se poate amenaja inclusiv un spaţiu de relaxare şi petrecere a timpului liber alături de cei dragi.


În acest articol îţi vom oferi soluţii şi idei de amenajare a balconului închis atât la bloc, cât şi la casă, din care te poţi inspira şi tu. Fie că balconul locuinţei tale este mic sau îngust, vei putea să obţii rezultate incredibile de care te vei putea bucura împreună cu familia ta.

Balcon închis - idei şi sfaturi utile de design pentru amenajarea balconului închis, mic, îngust, la bloc sau la casă

 Balcon inchis - idei si sfaturi utile de design pentru amenajarea balconului inchis, mic, ingust, la bloc sau la casa _Sistem de inchidere pentru balcon, la bloc

Îţi doreşti să beneficiezi de un spaţiu al casei tale care să îmbine utilul cu plăcutul? Acum totul este posibil, datorită ideilor şi metodelor eficiente de închidere a balconului la bloc sau la apartament. Cu un strop de imaginaţie şi un plan bine pus la punct poţi să obţii rezultatele incredibile, care vor fi pe gustul tuturor membrilor familiei. 


Te-ai pregătit pentru o schimbare semnificativă a balconului? În cazul acesta, imaginaţia de care dai dovadă te va ajuta pe tot parcursul transformării acestui spaţiu. Este recomandat să iei în calcul că materialele folosite trebuie să fie de bună calitate, deoarece acestea vor face diferenţa în conturarea şi realizarea proiectului mult dorit. Noi te vom ajuta să dai viaţă noului spaţiu, prin sistemele inovative pentru închiderea balconului care combină funcţionalitatea cu estetica.


Trebuie să începi cu alegerea sistemului de închidere a balconului pe care îl preferi şi este în concordanţă cu nevoile şi preferinţele tale. Spre exemplu, dacă vrei ca balconul tău să fie protejat de praf, ploaie, vânt sau zăpadă poţi opta pentru un sistem inovativ şi versatil de închidere a balcoanelor cu sticlă securizată, adică sistemul Valedo BKS. Acest sistem glisant şi pliabil este conceput special pentru o etanşare sigură şi eficientă, fiind prevăzut cu bandă magnetică de înaltă calitate - element inovativ Valedo.


Balcon inchis - idei si sfaturi utile de design pentru amenajarea balconului inchis, mic, ingust, la bloc sau la casa_Sistem de inchidere, balcon mic, bloc

Mai exact, balconul se va închide ermetic, iar tu vei avea garanţia că toate obiectele şi decoraţiunile aflate în acest spaţiu îşi menţin calitatea pe termen lung. Cu un design modern şi ieşit din tipare, balconul se va transforma radical, în timp ce va căpăta un aspect spaţios, luminos şi deschis, chiar dacă acesta a fost închis. Acest artificiu de design se datorează sticlei glisante şi se potriveşte de minune atât pentru amenajarea unui balcon mic, închis, la bloc sau la casă, deoarece creează senzaţia de spaţialitate, luminozitate şi deschidere către peisajul exterior. Pregăteşte-te să experimentezi momente unice alături de cei dragi, în timp ce savuraţi împreună cafeaua şi vă bucuraţi de o privelişte încântătoare.


Dacă preferi un sistem care să asigure mai multă căldură pe timpul iernii, vei avea nevoie de un sistem de închidere a balcoanelor cu sticlă termopan. Acesta este un sistem glisant modern şi elegant, cu dublu strat de sticlă, care printr-o etanşare optimă, îţi va asigura confortul termic necesar şi totodată te va ajuta să reduci cheltuielile cu încălzirea. Panourile pot fi glisate pe o suprafaţă mai mare, chiar până la capăt unde se pot plia grupat şi bloca în siguranţă. Spaţiul tău se va extinde considerabil, în timp ce tu te vei bucura de o temperatură plăcută în balcon indiferent de anotimp. Acesta e un sistem de închidere a balcoanelor ideal pentru apartamentele de toate dimensiunile, mai ales atunci când sunt prevăzute cu un balcon mic sau îngust. 


Când vine vorba de un balcon închis la casă, la nivelul solului, acest spaţiu va putea fi transformat într-o cameră de relaxare, odihnă sau chiar într-un spaţiu de lucru. Cu sistemul Valedo ICS-T vei avea posibilitatea de a beneficia de un spaţiu suplimentar, închis ermetic, dar şi de o cale de acces facilă către un spaţiu exterior, precum curtea casei tale.




Idei de decoratiuni pentru balconul inchis estetice si functionale_Inchidere balcon la casa, idei de amenajare, spatiu de joaca pentru copii

Idei de decoratiuni pentru balconul inchis estetice si functionale_Inchidere balcon la casa

Noi venim în întâmpinarea dorinţelor şi nevoilor tale şi îţi garantăm experienţe inedite, ce se datorează performanţei, etanşării precise şi funcţionalităţii acestor sisteme de ultimă generaţie. Temperatura din interiorul locuinţei se va menţine datorită geamului termoizolant ce asigură o izolaţie termică extraordinară. În felul acesta, mediul ambiant din interior va fi plăcut şi sănătos atât pentru tine, cât şi pentru familia ta. 


Inovaţia, calitatea şi confortul sunt doar câteva elemente cheie ale sistemelor de închidere Valedo, pe care le poţi descoperi şi tu!


Balcon inchis - idei si sfaturi utile de design pentru amenajarea balconului inchis, mic, ingust, la bloc sau la casa _Modele de balcoane inchise, sisteme de inchidere

Alte sfaturi şi trucuri de design interior din care te poţi inspira pentru a obţine un aspect vizual special şi potrivit pentru închiderea balcoanelor, în funcţie de dimensiunile acestora:

  • Dacă ai un balcon mic sau îngust, va fi necesar să apelezi la anumite trucuri pentru augmentarea spaţiului. Spre exemplu, se recomandă să optezi pentru tonuri deschise, cum ar fi alb, bej sau crem, deoarece au capacitatea de a crea iluzia unui spaţiu mai mare, luminos şi aerisit. Cu atât mai mult dacă intenţionezi să transformi acest spaţiu într-un birou de lucru pentru tine sau cei mici. Chiar şi în cazul în care îţi doreşti să amenajezi un spaţiu de relaxare, socializare sau odihnă, se potrivesc aceste nuanţe. Nu uita să foloseşti tonuri calde, niciodată închise sau intense pentru spaţii mici sau înguste. În caz contrar, spaţiul se va diminua din punct de vedere vizual şi nu vei beneficia de efectele dorite.
  • Încearcă să păstrezi doar obiectele care îţi sunt utile, pentru a evita să încarci şi mai mult spaţiul. Chiar dacă intenţionezi să închizi balconul în acest scop, poţi risca să îl transformi într-un spaţiu de depozitare anost şi încărcat. Selectează constant articolele din acest spaţiu, iar balconul tău va avea un aspect armonios şi îngrijit.
  • Asigură-te că alegi o paletă coloristică potrivită pentru arhitectura balconului. Sistemele inovative Valedo te vor ajuta să obții un aspect estetic fără să se piardă din funcţionalitatea spaţiului. Mai mult decât atât, sistemele noastre sunt create, dezvoltate şi perfecţionate constant pentru a-ţi oferi experienţe inedite şi proiecte reuşite.

2. Idei de decoraţiuni estetice și funcționale pentru balconul închis

Balconul închis poate fi revitalizat şi personalizat cu ajutorul decoraţiunilor potrivite, care sunt plăcute din punct de vedere estetic, dar şi funcţionale. Aşadar, iată câteva idei de decoraţiuni pentru balconul închis, perfecte pentru a reda un stil plăcut şi armonios, în funcţie de destinaţia pe care ai ales-o pentru acest spaţiu:

  • Ai decis că este momentul să creezi din balconul închis un spaţiu pentru birou? Este o decizie excelentă, cu atât mai mult că acesta este amenajat şi cu sistemele revoluţionare de închidere şi panourile din sticlă Valedo, care, ori de câte ori îţi doreşti o pauză, îţi permit să te relaxezi admirând peisajele din exterior. Optează pentru decoraţiuni cu mesaje motivaţionale, pentru a-ţi spori nivelul de performanţă, creativitate şi inspiraţie. De asemenea, poţi să decorezi spaţiul cu câteva tablouri cu imagini relaxante, în ton cu natura şi priveliştea exterioară.
  • Balconul închis urmează să fie un spaţiu de odihnă? Încearcă să alegi un stil minimalist, pentru un aspect odihnitor şi degajat. Nu uita să îţi pui amprenta personală prin amenajarea cu decoraţiuni specifice stilului tău propriu. De exemplu, pernele colorate, cu modele şi texturi interesante, un ghiveci cu flori pictat manual, pozele sau tablourile favorite sunt ornamente deosebite ce se pot regăsi în acest spaţiu reinterpretat.
  • Balconul tău poate deveni o mică galerie de artă în care îţi poţi depozita albumele muzicale preferate, picturile, posterele cu artiştii care te inspiră sau orice alte amintiri sau obiecte personale. Spaţiul se va transforma în oaza ta relaxare, ori de câte ori pătrunzi în această încăpere şi adimiri atât obiectele şi decoraţiunile, cât şi peisajul exterior. Natura şi arta se vor contopi de minune în acest spaţiu, fapt ce se datorează şi sistemelor de închidere glisante, pliabile, cu sticlă termoizolantă (termopan) sau securizată, marca Valedo. De asemenea, acest loc magic ce se află în locuinţa ta, fie că este un apartament sau o casă la curte, poate fi utilizat şi de micuţii tăi.
  • Nu în ultimul rând, balconul închis poate fi transformat într-un spaţiu pentru luat masa, savurat cafeaua sau ceaiul, în care îţi poţi petrece timpul în mod plăcut împreună cu cei dragi.

În concluzie, dacă vrei să obţii rezultate remarcabile pentru închiderea balconului, asigură-te că ai un plan bine definit, care respectă dimensiunea şi cerinţele acestui spaţiu. Cu sistemele de închidere inovative şi revoluţionare din catalogul Valedo poţi să beneficiezi de un spaţiu funcţional şi plăcut din punct de vedere estetic.


Adaugă o notă de personalitate şi stil cu decoraţiunile favorite, iar balconul închis va deveni un spaţiu atractiv şi versatil.


Surse foto: valedo.ro; freepik.com










Balcon închis: cum să-ţi transformi balconul într-un spațiu funcţional şi estetic
VALEDO SYSTEMS S.R.L., Oana Diaconescu 17 august, 2023
Partajați această postare
Arhivează
Logare pentru a lăsa un comentariu
Amenajarea terasei acoperite: armonie între interior şi exterior