Pergola ideală pentru o terasă unică: pergola bioclimatică cu lamele orientabile
Vezi beneficiile pe care le oferă o pergolă bioclimatică cu lamele orientabile

Acum mai mult ca oricând este ușor să amenajăm un spațiu plin de aer proaspăt, și complet personalizat dorințelor proprietarilor. Oricât de ofertant este spațiul, acesta poate fi mult îmbunătățit cu ajutorul unei pergole de ultimă generație - pergola bioclimatică cu lamele orientabile.

În primul rând, ce este o pergolă bioclimatică?

Încă de la debutul lor pe piață, pergolele bioclimatice din aluminiu au fascinat prin aspect și numeroasele beneficii pe care le oferă.  Varianta modernă și inovativă a pergolei tradiționale din lemn, pergola bioclimatică combină perfect designul contemporan cu durabilitatea oferită de către aluminiu și tehnologia de ultimă oră. O pergolă bioclimatică este o structură complet personalizată susținută pe  stâlpi din aluminiu cu un acoperiș format din lamele care se pot acționa prin telecomandă. 

Aceasta se poate instala atât atașată clădirii, devenind, astfel, o extensie utilă a spațiului, sau independentă, creând o zonă cu totul nouă. Prin urmare, pergola bioclimatică este un sistem care se poate adapta unei game largi de spații și medii, de la reședințe, și până la cafenele, terase comerciale și restaurante.

Alege o pergolă bioclimatică cu lamele orientabile ce transforma terasa într-un spațiu impresionant cu un sistem controlat de umbrire și ventilare, pentru maximizarea stării de bine

Cum funcționează pergola bioclimatică?

Dacă până acum beneficiarii puteau alege pergole cu acoperiș fix, sau o pergolă decorativă, cel mai adesea din grinzi de lemn, acum există opțiunea unui sistem de acoperiș inteligent care oferă avantajele combinate ale acestor tipuri de pergole.

Inovația pe care o pergolă bioclimatică o oferă este faptul că lamelele din aluminiu se controla cu o telecomandă, mai exact, acestea se pot deschide și înclina de la 0 la 110 °. Proprietarii pot alege să acționeze lamelele la 90 °, în poziție verticală, pentru a obține o terasă aerisită și plină de lumina naturală oferită de soare. Însă, atunci când soarele este prea puternic sau vremea este nefavorabilă, printr-o apăsare de buton lamelele  se poziționează orizontal (se pliază unele peste altele, asemenea unor țigle)  iar spațiul este, astfel, ferit de razele solare arzătoare și este protejat de ploaie, vânt sau ninsoare. 


Află avantajele pergolei bioclimatice cu lamele orientabile

Pe lângă aspectul uimitor, pergola bioclimatică cu lamele orientabile oferă beneficiarilor o serie de avantaje cu totul inedite.

Pergole bioclimatice cu lamele orientabile sunt alcătuite din aluminiu care le oferă o rezistență deosebită. Mai mult, aluminiul este vopsit electrostatic, pentru un sistem ce va arata impecabil o perioadă lungă de timp.

Lamelele sunt acționate de către un motor durabil și pot fi orientate în poziția dorită. De asemenea, lamele sunt umplute cu spumă poliuretanică pentru a a atenua zgomotul produs de ploaie. Mai mult, pergola are un sistem integrat de evacuare a apei pluviale, astfel încât nu sunt necesare jgheaburi sau burlane suplimentare. 

În caz de ploaie, lamelele pot fi închise și vor fi complet sigilate și impermeabile, izolând eficient și protejând zona de ploaie sau picături de apă. Astfel, mobilierul din terasă va rămâne protejat și se va menține în stare bună mai mult timp iar beneficiarii se pot bucura de terasa lor oricând, indiferent de vreme.

Pentru un plus de confort, pergola se poate închide cu un sistem glisant cu sticlă. Astfel, beneficiarii pot folosi spațiul chiar și în timpul iernii, zona va fi întotdeauna protejată de condițiile meteorologice nefavorabile, permițând confortul maxim în orice moment. Mai mult, poți alege și un sistem de iluminat LED pentru a putea crea o atmosferă primitoare în timpul serii.

Pergola este complet personalizată spațiului, astfel încât se poate adapta unor locații diverse. O pergolă bioclimatică este soluția modernă și avansată cu ajutorul căreia se pot crea spații cu totul noi.

Cum aleg pergola potrivită?

Pergola bioclimatică poate avea multe utilizări, atât în funcție de locul în care se dorește să fie instalată, cât și în funcție de dorințele utilizatorului.

Așa cum am menționat și mai sus, pergola bioclimatică se poate instala în două moduri:

  • fie atașată casei

  • fie independentă

Pergolă atașată locuinței

Vezi detalii...

Pergolă independentă

Vezi detalii...

Pergola bioclimatică cu lamele orientabile atașată casei contribuie la extinderea spațiul util și se poate folosi drept un sistem de umbrire.  Adaptabilă și personalizată pe dimensiunile spațiului, aceasta va fi apreciată la începutul primăverii, atunci când lamelele se pot înclina pentru a lăsa razele solare să pătrundă pe terasă, dar mai ales în timpul verii, atunci când lamelele sunt pliate, pentru a oferi adăpost și mult-căutata umbră în zilele caniculare.

Beneficiile acesteia se vor resimți și în timpul iernii, deoarece veți putea gestiona cantitatea de lumină naturală care va fi oferită ferestrelor sau ușilor de sticlă situate sub pergola bioclimatică cu lamele orientabile. De asemenea, sistemul este de un real folos mai ales vara deoarece sistemul de pergolă va oferi umbră pereților și, astfel, casa va fi mai răcoroasă și mai confortabilă. Pergola bioclimatică este cea mai reușită versiune a pergolei, mai ales că contribuie la economisirea energiei în casa ta.

Pergola se poate instala independent de clădire. Astfel, montată în gradină, aceasta va deveni un foișor modern, o adevărată "sufragerie de vară" în mijlocul naturii, un spațiu care se poate adapta ușor condițiilor meteorologice. Astfel, ai oricând posibilitatea de a petrece clipe relaxante în grădină, înconjurat de verdeață . Mai mult, pergola bioclimatică cu lamele orientabile își va dovedi utilitatea lângă piscină,  unde se poate folosi drept un sistem de umbrire și unde poate adăposti șezlongurile.